Tuesday, February 26, 2008

cc 2

design hari ni inspired by cuppacakes kalo x silap la.....


CARTOON CHARACTER

Cartoon character design.....TRANSFORMER......ha yang ini tokeh beso yg lukis......tangan ku keras tangan huhu....nama karakter pun aku tatau.....hanya mereka- mereka yang familiar je tau hehe....tengok tokeh lukis ni saja pun dah berjam-jam hehe....so kalo sapa nak order tu order ler byk2 haha kerana reganya tak sama dengan cuppies yg biasa ye.....(maknanya yg simple design ye....)...
cartoon yg lelain....coming soon......
untuk harga sila emailkan ke balqis_cakes@yahoo.com atau sms di 012-3862589/012-6915740...TQ

Pink theme

Cuppies untuk hantaran lagi....tema kali ini pink......untuk harga....sila emailkan ke balqis_cakes@yahoo.com atau sms ke 012-3862589/ 012-6915740 untuk pertanyaan....

Wednesday, February 20, 2008

World of Colors

semalam ada order dari auntie bibah.....nk kek apa2 pun boleh aising takmo byk.....mo jaga kesihatan.....aku tatau apa nk buat ku tibai la pesyen camni.....hah smpai 5 color kuletak.....kek dalam kek vanila n cappucino....cam biasala....aku buat kek ni mesti ada sesi tasting(kualiti control la katakah huhu...) ok layannn.......




berminat nak tempah?? utk 25 pcs free delivery ya.......saya akan smpai depan rumah anda........bersama kek cawan yang kiut miut .........

Tuesday, February 19, 2008

CUSTOMER THEME DESIGN


All about love.....tema kali ni....pink.....customer nak tulis2 saja...simple saja.....thanx anwar for the order......

untuk tema yg mengikut kehendak pelanggan, harga mungkin berbeza bergantung kepada rekabentuk yang dipinta...sebarang pertanyaan sila maklumkan pada kami....TQ

FLOWER POWER

BUNGA DAN BUNGA DAN BUNGA LAGI.....mana-mana yang terkesan di hati pilih saja...minggu rasa nak melukis bunga-bunga la pulak.....layan je laaa

sunflower....

nak order ke.......email je ke balqis_cakes@yahoo.com or call aje 012-3862589/012-6915740 ye....

CUPCAKES LIST

Cupcakes di Balqis Home Made Cakes......anda boleh pilih design mana-mana yang suka.....






for further assistance, please email us at
balqis_cakes@yahoo.com or sms us at 012-3862589/012-6915740

Tuesday, February 12, 2008

Variety of Cuppies

yuhuuu....haa ni ada cuppies lg hasil belajar dgn tokey cuppies ......ok happy viewing.....


tikarku kaler pink.......
bunga matahariku.....
swirl.....
outlinenya ganache yg dillukiskan ikut kehendak memasing....i'm choosing cupcake picture for the design...
clown taiping mali.....
garden of flowers....from royal icing.....


topping ganache, outline buttercream
ganache with chocolate curls n white choc chips....
edible image.....ninja boy......

Sugarpaste cuppies

Salamm alll.....ha ni pic yg nak update lama x terupdate-update hehe....maklumler bz ler katakan..ahaks!(konon....) comel x bb tido tu.....topi kepala tu import dari jepun haha....hmmm kerana tanganku keras so bleh lukis pic tembikai je laa.....yang baby tido n hat tu dari sugarpaste....hah jenuh jugak nk buat tu....yg tembikai dari buttercream n piping jelly and yang bintik2 tu nampak je camtu.....tapi sedappppp.....maklumla feberet guee....(cream cheese....)

patutnya ada lagi photo sugarpaste ni..tp amik gambar blur ni dua je yg bleh dipublish kan....photographer amatur ler katakan ohok ohok....


yang kaler coklat sudah semestinya chocolate buttercream yg diswirlkan....sedapppp....hah smpai ari ni lg ku teringat kesedapannya....yummy....yg lain2 pun buttercream saja but atas dia sume dr sugarpaste....terima kasih bebanyak pada sifuku....macehhhh.....

Sunday, February 10, 2008

Cuppies untuk Hantaran

cuppies untuk majlis pertunangan my ex officemate, liza....


ni cupcakes before letak tutup dia..... macam biasa kek coklat pilihan ramai.....

ni selepas dihias sekali dengan kotaknya....tema pertunangan adalah warna oren....nampak lembutt gituu....




CUPPIES UTK HANTARAN

Flavour: Choc & Vanilla with Buttercream Frosting
,
Carrot Cake with Nut Frosting

boleh didapati dalam 9,16 and 25 pieces.....

kalau berminat, bolehla order menerusi talian 012-3862589/012-6915740 or email saja di balqis_cakes@yahoo.com .

Harga bleh discuss jika nak request buat kotak hantaran mengikut kehendak masing2 but kalo nak kek sajapun lagi dialu-alukan.....ok moga ketemu lagi.....
.

Thursday, February 7, 2008

Lagi cupcakes

ada lagi cupcakes rupanya.....dah amik banyak2 gambar sampai tertinggal gambar2 ni.....jom layannn jer la pic ni....
ada macam rupa garfield tak?.....tuannya ponnn ngantukkk camtu jugak.....


tu cam love pun ada 2x kali pandang cam tembikai pun ada...hehe



ada jongkong emas, ladybird, butterfly haaa....macam macam ada......


tu tanglung versi taiping mari punya.......kita hanyutkan sampai ke hong kong.....

Karnival Usahawan

hai....dah lama x update kat sini...huhu...ni gambar di ambil masa aku n hubby join gerak muda usahawan di kamunting pada 26 & 27 januari lalu.....hmm cuba tengok cupcakes kat bawah ni....ada ke rupa cupcakes christmas ek???.....

yang macam versi christmas ni butter cupcakes with buttercream frosting....kalo customer request nak pakai butter icing pun blehhh......sapa2 yang minat manis la.....kalo tak buttercream frosting tu just nice aje.....
ha...yang ni plak.....bermacam sponge cupcakes with buttercream frosting....customer bleh pilih flavor(chocolate, strawberry & vanilla).....

yang ni plak....yang paling healthy among others ....carrot cupcakes with nut frosting......dari segi rupa...maybe plain aje.....kalo letak sprinkles maybe cantik sikit tp rasanya....walllahhh!!!kalo nak sedap lagi memang pakai cream cheese frosting...tp tu pricenya up sikit ler....maklumlaa cheese mahalll kan...rasanya memang besttt...tak rugi belii......





lagi butter cupcakes......pilih aje mana nak.....mari mari beli cupcakes ku hehe......kalo nak design sendiri pun bleh...call saja di 012-3862589.......



There was an error in this gadget

Translate