Sunday, August 3, 2008

HAPPY BIRTHDAY DAD......

MADELINE CUPCAKES

Salamm..this is week sebenarnya besday my dad....dalam kepala tu dah berkira2 la nk buat cam gini cam gitu kek....n sbb ada order sekali dgn besday my dad ni so siapkan ler order utk custeme dulu...tgh2 dok decorate kek ni tiba2 kakak aku call "nyah, mlm ni dtg selera malam kol 8.30 mlm derang dah booking tempat, jgn lambat!!! whattt???wehhh dah kol bape ni.....time tu adala dlm 7pm lebih gitu mana smpat aku nk buat kek wehhhh....hah..kepala dah stat tensen dah....aku nk buat kek besar mmg x sempat dah ni....nk deko lg mana smpat....jenuhla aku kebek gubuk resepi aku teringatla bapak aku suka makan madeline kek time dia jln2 ke kuala kann....aku dahla x penah buat....first time buat...hah apa lagi...doa byk2 je masa buat laa..dah nk tgu masak plak..pehtu dah 8suku aku x siap lg bapak aku dah call ..."hah cepat sikit ...org dah lapor nih"...so tahap stress lg ler tinggi.....time tu ingatkan nk g beli je senang pasal dah lambt ..tokeh beso kata "takpe...alang2 dah buat siapkan je"....patutnya ada byk lg yg dpt tp ada yg dah overbake so aku bwk je la mana yg sempat....SO JADIK LER MADELINE CUPCAKES....sib baik ler senang je....buh jem rasberi (patut pakai stoberi hah aku balunnn je apa yg ada...) pastu tabur dessicated coconut buh krim hah tempek ceri....SIAPPP!!!
OK....dah smpai sana....ni lom tentu sedap ke tak nih.....pas makan2 br ler makan kek...simple giler wehhh....pehtu bapak aku dok senyum2 kata "tau ye bapak suka madeline kek ni ye nyah"...hah lega....time tu pun opah aku ada sama....dia pun kata ok sedap n x manis bebeno katanya..... ok ler...MISSION ACCOMPLISH!! Yayy....

sebab x smpat nk tulis kat kek...aku pun nk tulis kat sini ler....

SELAMAT HARI LAHIR BAPAK YG KE-58

SEMOGA PANJANG UMUR,MURAH REZEKI & BAHAGIA SELALU.....


WE LOVE U ....

K YONG, ALONG,MIN, AQIS,NIZAM,NANA , AYEN,IJA, CIK & BABY
There was an error in this gadget

Translate