Sunday, June 28, 2009

EKSPERIMENKU..KEK LAPIS COKLAT!

Akum...hak ni bukan utk jual..tp saja je nk tunjuk hahhahha..sebab selalu teringin nk makan kek lapis..yg sedap2 sume dok jauh2...dah x tahan nk makan dah jadik apa keputusan buat ler sndiri...setelah jenuh mencari jmpa la pada resepi yg nampaknya simple cuma bhn2 nampak agak mengerunkan(harus kena cek kolestrol nih..ngeh ngeh ngeh)! hehehhe patutler sedap....kawanku komen kata tebal hahaha...mesti ler nk buh kat tekak sndiri mesti tebal2..br kaw!!...

Jamu mata ler la korang..TQ pada k yam yg smbang resepi ye...very delicious cake....

SELAMAT HARI BAPA

Order dr org yg sama gak utk ayah tercinta...walaupun dah terlepas birthdaynya still nk sambut gak dgn famili tercinta..baguskan?kek carrot dgn mix bc n cream cheese...



TQ very much!

CC MAKAN2




order dari azlina utk makan2....x kisah design camne pun katanya..janji cupcakes...
hope terubat ler rindu nk makan cc ye...

Wednesday, June 17, 2009

CAKE MARATON MARATON MARATON 14

Order yg last ni dari Azlin yg balik dr Brisbane utk wedding adiknya....

2tier wedding cake with buttercream frosting

deme ni peminat cake carrot hehehhe...so kahwin pun pakai cake carrot juga...



bottom tier


top tier



yg lawaknya masa anto ku tersilap umah..tgk smpai byk beno pak lebai hehehhe..sib baik x sempat masuk lg kalo x..adehhh malu berbakul2..rupa2nya jalan sebelah je....
takpela lin..janji kek selamat smpai ye dak hehehhe..tq ye jemput makan malam tu sodap sambal belacannya....

TQ for the order!

Ok abihla sudah gambo2 yg nk update....sapa2 yg nk order bleh la order..kalo nk order kek utk makan2 pun bleh tak yah tgu kahwin pun takpe..jgn lupa..sms ini nombor.. o12-3862589 atau mail je saya ye balqis_cakes@yahoo.com

Salammm alll.....


CAKE MARATON MARATON MARATON 13


Order dari Fana...nk buat utk hantarannya..tp sbb ada masalah design apa sume tak nampak bila mms so terpaksa la bwk je yg cupcakes yg togel dulu smpai Tpg br buat...pas deliver cake kahwin custeme sorang lg then br jmpa dia tgk design...smpat p tesco dulu beli brg huhu..stat kol bape ek lupo dah..tgh mlm ler...tu pun siap kol 6 pg huhu..pastu kuar cr kotak dah dia dtg amik dlm kol 1o 11 gitu br tido ..hah legaa...

20pcs(M)fondant cupcakes


tu perasan x nape design sume tepi2? haa tu sbb ccnya sume nk tindan2 so x leh la buh tgh2 kang abih rosak kang,...ok fana hope ok ler cc ni ye...
Tq!

CAKE MARATON MARATON MARATON 12

Order dari K Zu,Taiping.. nk bg kat kwn dia..patut nk amik awal tp sbb cuma free on weekend je tak sempat jmpa pun orgnya ....just jmpa kwnnya kat tol bukit merah..



25pc(M) vanila cupcakes

TQ kak!

CAKE MARATON MARATON MARATON 11


Order dr Azean utk family di Taiping...ada 2 set cupcakes....

satu utk gathering kat Pangkor...sadly si p'order x dpt join...xper len kali order lg ye...

25pcs(s) choc cc



yg satu lg utk expecting sis n anak buah yg dpt masuk u...

16pc(M) vanilla cc

feedback cakap cc best tp tekezut tgk bikini tu hehhehehe.....haa tu ler asik buat yg safe2 je ni nk rasa yg gini2 plak hahahha...


Tq Azean!

CAKE MARATON MARATON MARATON 10

Order dr Zai di Selama...


yg ni ler kek hnataran yg cair...tp sib baik inform awal n adiknya on d way nk dtg amik cake..smpai je umah mak..beli sume brg yg perlu terus buat balik dlm masa stgh jam je huhu...yg ni adiknya mai dtg amik kat kg jambu...

ada 2bj kek hantaran, satu utk belah laki n belah pompuan...
lupa la pulak yg mana satu...



1.5kg choc hantaran cake
tema:white n red


1.5kg choc hantaran cake
tema:gold n green

ada satu lg order 3 tier stacked wedding cake tp gambar x sempat nk amik..kalo zai baca entry ni pls email pickas ye..sorii byk2 pasal on that day ye..sesat larat....

CAKE MARATON MARATON MARATON 9


Order dari Ruby di Bukit gantang...kek 3 tgkat..tgh2 ada cupcakes...
Kek patutnya tiba dgn selamatnya tp dah dekat2 nk smpai van yg kami sewa benti tgh2 jalan...tuhan saja yg tau..skali dgn kek dia ada 2 bj kek hntaran yg cair (hak ni org lain punya) dek kepanasan van yg benti tgh2 matahari rembang..so terpaksala call adik pengantin dtg amik cake...
First tier
vanilla sponge cake (love)with vanilla cream
2nd tier patutnya ada 4 bj yg jadi utk kaki tiang tp x smpat amik gambo..yg ni utk hias tepi2 tiang kek dia. so sume skali ada 10 pcs(M)choc sponge cc

3rd tier
gambarnya takde so kena tgu pengantin bg gambar le..blueberry sponge cake(round)


so nnti email kat akak ye gambo full..mintakk maaf byk2...











CAKE MARATON MARATON MARATON 8

Okey abih sudah yg bulan 5 punya, masuk yg bulan 6 punya..order last 30.5, 31.5 pindah Bm hua hua hua..mmg kojo gilo...pastu 1.6 dah nk kena stat wat keje....
Order ni dari Farah di Parit Buntar...deliver smpai sana....
blog buat hal lg...kome tgk je la yerk..x leh nk buek apo...
hak ni masa lom mekap lagi....


order 1200pcs cupcakes...yg tukang buat 2 org je hua hua hua....1st time buat byk2 nih....confirm tergolek dog....kena pakai van..tak muat keta kancil ku....

haa..nk dijadikkan citer 25bj bleh tertggai plak kat umah...ambo pun refund le mana yg tgaii tu...

mintak ampunn byk2...TQ ye ....

CAKE MARATON MARATON MARATON 7

Order dari Azri Bangi untuk wedding iparnya di Dewan Kg Jambu, Taiping
3kg wedding cake love shape,cake kat dalam,coklat cake
untuk single tier, minimum dalam 3kg...

gambo ni tokeh beso yg amik so satu angle je la huhu...anyway tq Azri & Zarina for the order...

CAKE MARATON MARATON MARATON 6

Tatau la pasai apa..blog ni bengong ke apa..bila load je dia jadik terbalik camni..kome tgk je la ye...kang kalo ada rajin..ku betuikan lagi....
Order dari custeme yg baru balik dr kl ni..akak lupa la nama dik...tq ye..

CAKE MARATON MARATON MARATON 5


Order dr Madah kalo x silap..ni kira selit2 la ni hehe...

16pc(M) cupcakes..

flavor??lupa la plakk...

ni bg kwnnya...Tq ye dik...

CAKE MARATON MARATON MARATON 4


Order dari Zan jugak...untuk dia punya order ni senang sume sekali KEK COKLAT hehehe...

cake 1kg



yg ni kek hantaran 2kg....

walaupun temanya putih purple tp gabung dgn pink nampak sweet je heheheh..tu pada mata ambo la yerk...
2 tier stacked wedding cake

ni kira 1st time la buat yg real punya..agak risau jugak ...design awal sebenarnya ye atas bwh lain color tp bila dah buat cam x best so kami pun ikut la gerak hati alter balik buh kaler yg sama atas bwh..lega den.....

CAKE MARATON MARATON MARATON 3

Order dr Afzan dr Batu Kurau....dtg amik sndiri sehari sebelum kahwin...order dah confirm 5 bulan awal..senang dgn dia nih...Tq ye zan....


100pcs choc cupcakes in dome
yg ini side order je...

close up...ni tgh blajo pakai super macro apa sume..ni x reti le sgt teman huhu...

200pcs choc cupcakes..nakkan ada initial bride n brigroom...
ni hak VIP punya....



sume pakai dome casing...

ha tp tgk sume tjk sikit2 je kan..x sempat nk tgu sume siap kang lgsung lupa amik gambo kejo masa wehhh hehhehe...

CAKE MARATON MARATON MARATON 2

Order dr Zue juga....

2 tier fondant wedding cake



cake inside:chocolate cake

untuk yg ni, zue pilih utk pakai cake stand..sapa2 yg berkenan bleh la kalo nk order yg camni ye...call saja taliah hayat yg kat sebelah kanan tu.....

CAKE MARATON MARATON MARATON 1

Salam sumer..seperti yg di janjikan gambar2 cake dulu...sori lmbt update..umah baru pun br siap je kemas..okla enjoy the pickas..pada sume yg order...tq very much..n minta maaf if ada terkurang di mana2 ye....


Order dr Zue utk majlis kahwin nya di Tmn Kaya, Taiping...



48pcs choc cupcakes (in souffle cup) + fondant flowers


Theme:Green



Monday, June 8, 2009

MIDNITE BAKER DI BANDAR PERDA, BUKIT MERTAJAM

Salam all.....to all our beloved readers n customers...we are NO LONGER IN TAIPING...OUR NEW LOCATION IS IN BANDAR PERDA, BUKIT MERTAJAM,PENANG.....we'll be updating the latest picture soon...
....TQ


BaLQis
Midnite Baker Team
There was an error in this gadget

Translate