Monday, December 29, 2008

MADELINE LAGI...

Yg ini buat utk makan2 kat umah...sedara apa sume ramai balik kg so buat ler yg ni..sebenonya nk layan org yg mengidam ni.....bg sapa2 yg x suka manis sgt elok le order yg ini...dia manis jem saja ada ....setengah x suka ceri ni so buh krim cenonet je atas dia....

Madeline cupcakes

Sapa yg berminat nk order blehla email saya je di balqis_cakes@yahoo.com atau call je 012-3862589....

CC MAKAN2

Yg ini cc my mom yg order..saja nk bg kawan2 opis makan....nk yg sikit dgn byk icing hehhe...mommy i mmg ler jaga kesihatan ..x macam anaknya huhuhuhu....
36pcs(M) vanilla cupcakes

sesat satu kaler putih hehhehe..sbb mak yg punya takpe ler hehehhe...

TQ mommy..

KEK HANTARAN

previous entry my sis yg order utk kawannya....yg ni kwnnya plak order utk jadi hantaran pertunangan...tema sama gak cam td...request mesti nk ada rama2 ....
mula2 ingat nk letak sugarpaste punya..tp byk rama2 yg utk kek fondant punya n lg cantik..so pakai je yg hak ini...
1kg blueberry cake with blueberry filling

TQ Putri for the order!

CC HANTARAN

Order ni dari my sis utk kwnnya....nk kaler creme dgn ala2 gold gitu....utk yg ini pakai solo cup plak...lg senang nk bajet if pakai kotak2 camni sbb bukan saiz kotak kek....

24pcs souffle cup

cupcakes dalam transparent box....yg ni kotaknya my sis yg buat..tipah x buat ye hehhehe....


TQ yong!

CC AQIQAH

CC di order oleh k azah...100pcs cc utk majlis aqiqah baby girl..nk kaler pink..buat baby booties je..yg itu plg terer yg lukis2 x pandai hehe...nk siapkan 100bj ni je ada 1001 macam hal jadik....sabo je laa..takpe dapat gak settlekan ye...gambar sempat snap yg ini je..time packing apa sume lupa nk amik gambar...apa2 pun harap sume puas hati dgn cc ni...


TQ for yr endless support!

kek besday

huhuhu..lupa lak..ada satu lg order dr liani..kek utk abangnya...
1/2kg choc wafer walnut cake

TQ again !...

CC MAKAN2

Order dari Miss X ..utk future husband's family kat Taiping ni..dia dah di inform awal supaya bg complete address sbb area yg nk dihantar mmg biasa xde nombor hehhehe..bertuah sapa yg dapat dia ni tau.... ;p

TQ for your order!kahwin jgn lupa order ye....

Sunday, December 21, 2008

WEDDING......

Order dari Liani...tema purple grey....order sume skali dari hantaran hg ke 2 tier kek + cc....nk buat roses ni punya la azab huhuhu sbb dah lama x asah skill...smpai ke pagi buatnye..tido bapa jam je .....mata tu kalo bleh letak mancis pun ok hahahah....layan je la gambo2 yg ada ek....

25pcs(M) purple grey roses from bride to bridegroom's side...

close up...

16pc(M) maroon roses from bridegroom to bride's side

merah itu cinta....

utk potong kek....sudah susah payah buat kek apa sume dah siap pasang..tokeh beso boleh lupa amik gambar dekat plak huhuhu..sabo je laaa......maklumler sebab kena pasang time sume dok tgk....patutnya pasang dulu kat tempat lain malangnya tuan umah ada teknikal error n we end up waiting lama le kat situ..then kena pasang time tgh ramai2.....panik wehh..hahahhaha org siap ada budak kecik nk dtg mkn cc kat situ terus lagi hehhehehe.....sori ler gambo blurr..hak ni je yg ada...

2kg orange cake + 36pcs (s) cuppies

by the time nk kena assemble kek utk tier ni sempat ler masuk dalam tgk umah hantaran2 ye..so sempat ler snap gambar yg dah dlm bakul hantaran hehehhe...
dalam bakul..comel2.....
i like this one.....very da gorgeous laaa.....

okay to Liani & partner...Selamat Pengantin Baru....gambar2 nnti jangan lupa mail kat akak ek....
TQ for your orders!

sapa2 yg nk order full package camni..blehla order...bleh dapat diskaun kalo hak byk2 camni ye....ok cau cin cau....

PINK PURPLE ...

Order dari Farah ...for her engagement....req same design cam previous entry .....suka kaler ni walaupun temanye kaler lain....custeme Midnite Baker ni byk nama farah hehhehe..agaknye kalo buat promosi utk derang ni pun ok gak kan hehehhehe...

25pc choc cc + fondant toppers (alphabet + love)

TQ Farah...glad that u like it....umah senang je cari kan....kawin nnti order lg ye hehehhee....

HAPPY ANNIVERSARY SISTA!!

This raspberry cheesecake was ordered from my sis for her anniversary..mau simple2 aje...cam biasa 1/2kg tp biasa mmg beratnya lg lebih le dr yg sepatutnya jugak hehe...tu rasberi dok kat dalam hehehhe...

1/2kg love shape raspberry cheesecake +personalized messages

request nak love shape for this cheesecake..kemain lg ye hahahha....ok la lovey lovey laaa..tp kalo sesapa nk order yg selain dari shape biasa (bulat n empat segi) rega nye lain ye....kalo nk order blehla guna talian hayat cam biasa ye...
TQ K Yong...

CC HANTARAN (TEMA BOLA)

Order from Syiea utk hantaran..suh buat yg ada jenis bola2..design ku ikut k wiz punya hehhehe..
request buat kotak hantaran skali..simple2 aje hehehe...

time ni lom siap kotak lg....

ni dah dlm kotak dari front view...
16pc(M) vanilla cc (ball theme) + decorated box...

TQ Syiea for the order!

BROWNIES STOBERI PULAK...

Order dari Farra utk kwn kat sni....brownies half kilo..saja je buat bentuk lain sket ...
time ni patutnya buh 'Happy Birthday' tag tp takde suh buh hak bahasa melayu je..sib baik custeme ok je....time buat ni adik sedara sume tgk cam nk cekup je hahahha...

Brownies..1/2kg brownies choc walnut + stoberi....

ni dah siap buh tag 'Selamat Hari Jadi'.....orait je kan.....siap ada wau lagi....


TQ Farra for the order!

CC STOBERI

Salam sumer....dah lama x update sni ek hehehe..lately kena virus M hahhaha....nk chit chat pun idea tarak....ok tgk2 je pic yg ada ye..bubye...


CC utk Fida..16 (M) vanilla cc with ganache frosting topped with strawberries...
TQ for the order!

Tuesday, December 9, 2008

KEK HANTARAN RAYA

Order from my reg...strawberry butter cake.....kek hantaran ><2kg for her friend...edible image import mari dr kl...the photo suppose to be black n white but ada teknikal error sket jadik kaler merah...luckily it match with the color theme, light blue...tq k azah for yr understanding....
Sapa2 nk order photo cake ni bleh...but kena bgtau 2 weeks in advance....material dtg dari kl ye...so x leh lmbt2 la ..email or sms ke balqis_cakes@yahoo.com /012-3862589.....

TQ again sis for your endless support!

CC Besday lagi

Order from Nana to celebrate her friend's birthday at Borneo Cafe...Choc Cupcakes(M)

TQ Nana for the order!

SURPRISE BESDAY CC

From Has to Megat in Taiping...Chocolate Cupcakes.....
lovey lovey.....

TQ Has for the order!

CC BESDAY

Cupcakes,chocolate...L size.....


TQ ida for the order!

Wednesday, December 3, 2008

WAY BACK INTO LOVE

Hi..so much for entry for cake...just let loose now....and lend me your ears n listen to this wonderful song....

WAY BACK INTO LOVE
-Hugh Grant & Drew Barrymore

[Verse 1]
(Drew Barrymore)
I've been living with a shadow overhead,
I've been sleeping with a cloud above my bed,
I've been lonely for so long,
Trapped in the past,
I just can't seem to move on!

(Hugh Grant)
I've been hiding all my hopes and dreams away,
Just in case I ever need them again someday,
I've been setting aside time,
To clear a little space in the corners of my mind!

[Chorus]
(Both)
All I wanna do is find a way back into love.
I can't make it through without a way back into love.
Oooooh.

[Verse 2]
(Drew Barrymore)
I've been watching but the stars refuse to shine,
I've been searching but I just don't see the signs,
I know that it's out there,
There's got to be something for my soul somewhere!

(Hugh Grant)
I've been looking for someone to she'd some light,
Not somebody just to get me through the night,
I could use some direction,
And I'm open to your suggestions.

[Chorus]
(Both)
All I wanna do is find a way back into love.
I can't make it through without a way back into love.
And if I open my heart again,
I guess I'm hoping you'll be there for me in the end!

[Middle-eight]
(Drew Barrymore)
There are moments when I don't know if it's real
Or if anybody feels the way I feel
I need inspiration
Not just another negotiation

[Chorus]
(Both)
All I wanna do is find a way back into love,
I can't make it through without a way back into love,
And if I open my heart to you,
I'm hoping you'll show me what to do,
And if you help me to start again,
You know that I'll be there for you in the end!

Source:http://www.lyricsmode.com

Monday, December 1, 2008

CHOCOLATE VEGETARIAN CUPCAKES

Cupcake ni namanye chocolate vegetarian cupcakes...so sapa2 yg diet ke bleh makan hak yg ini hehehhe......


topping atas tu ada guna coklat frosting je hehhehe...so sapa2 nk order ni bleh order..cam biasa ler sms ke email ke talian hayat yg diberi ye..makasehhh.....

CC FOR ANNIVERSARY

This order came from cda in Kamunting..tokeh kedai bj kat sana hehehe....request for white n pink theme....hope they like it....


TQ for the order...

CHEESE CAKE STOBERI

This cake was ordered by Fida from Kuala...cheesecake stoberi..ok..xde idea nk citer heheh..tgk je la kek ni ye..

Strawberry cheesecake
><0.8kg

TQ Fida for the order! nnti order lg ye hehehhe...

SPECIAL ENTRY REGARDING DELIVERY

Salamm semua....ni nk bgtau ler sket pada semua...especially pada yg bakal jadik custeme ke...biasanya mmg x cakap mende2 camni dalam blog...tp sekadar utk better understanding..rasanya we should do it la...

Jadi pada sapa2 yg nak bakal order , bleh la tgk kat How to Order tu..detail sume ada situ kecuali price je kena mail dulu dgn kami.....penghantaran kat area mana2 pun ada caj dia..eventhough dalam Taiping pun ada caj penghantaran dia kan....macam ni la...
yg dalam Taiping tu..kalo rasa x nk bayar kami utk delivery takpe...U R WELCOME TO COLLECT AT OUR PLACE...sbb sama jugak kan...if u nk beli kek ke apa ke..kena kuar isi minyak utk pegi ke kedai kan..sama je konsep dia...n furthermore...kalo nk kena hantar urgent...bleh la dtg cepat2 amik kat rumah..jadi..dua2 party x buang masa.....bukan nak kata apa..tapi kalo yg pegi ke kedai kek yg betul pun..apa2 yg URGENT & EXPRESS bukan ke harga akan up lagikan...so terpulangla nk macam mana....

BG YG LUAR TAIPING PULAK...for us apa yg di caj tu x amik untung pun...mmg buta2 rega minyak n tol je if ada.. pls don't expect us to deliver jauh jauh with the price RM10 kan???bwk kek bukan macam hantar brg pakai POSLAJU KE COURIER KE.......bleh main campak2 je ....KENA BWK VERY DA SLOW....ALA2 TURTLE GITU....rega letih travel anta kek..rega if apa2 jadik tgh jalan sapa nk byr ??so sama la macam tadik, kalo rasa mahal..rasa x berbaloi...DIULANGI SEKALI LAGI....BLEH DTG PICK UP SENDIRI KAT UMAH.....I PUN HAPPY, U PUN HAPPY KAN??

Jadi...kalo ada sapa2 yg terasa, kami minta maaf byk2 la ye..cuma sekadar utk pemahaman bersama je...kalo ada apa2 mslh..bleh je inform xde masalah..bukannye tak leh tolak ansur kan...
biar la jgn smpai susahkan org lain & diri sendiri...sama2 dpt manfaat kan.....
Wallahuallam....
There was an error in this gadget

Translate