Friday, August 29, 2008

TEMPORARILY SHUT DOWN

Salam all...due to our daughter's illness, we regret to inform to inform that we are TEMPORARILY SHUT DOWN UNTIL FURTHER NOTICE.....for all our beloved viewer,Please pray for her wellness...
TQ very much and have a blessed Ramadhan...


Regards,
Balqis & Nizam
on behalf of Midnite Baker Management

Tuesday, August 26, 2008

TESTING TESTING 123


Salam sumer...ni dah ada free time..br ler nk test itu ini hehe..saja je syok2..sementara lom stat posa kan.....

tgh test skali lukis2 ni..sbb nana suka mickey mouse so lukis je skali miskey mouse huhu....maklum ler tgn keras kejung ni haaa..ok happy viewing!

Sunday, August 24, 2008

KEK COKLAT

Penutup mgu ni adalah order utk 2 bj kek coklat dr kwn2 my sis...dua2 berat ><1kg...sebab xde request nk design camne..kami belasah je deko camne pun....sejak akhir2 ni kureng idea plak....satu kek pakai bunga rosette...satu kek pakai bunga rose...okler kan hehhe

agak2 pasal dah nk posa kot ye...hehe....

OK guys ....hope u all liked it...thanks for the orders!

KEK FOR INA & FAIZAL'S WEDDING


This cake was ordered by Ina, my schoolmates.....kawan dah lama....akhirnya tercapai jugak niat nk tgk derang ni kahwin hehe...kek ni final produk...dah 2 3 kali tuka huhu....kek 2 tingkat ni dalam cam biasa kek coklat...berat ><4kg...request takmo pakai bunga krim nk bunga fondan je...original design dari blog eina ...tapi mmg x serupa punnn...tangan x lembut arrr heheheh

time we all sampai meja pengantin x siap lg....tetiba baik ati plak nk tlg p siapkan meja pengantin sebelum derang makan beradab kan....tapi tu aku x snap ler..dah kelam kabut huhu..tetamu tuka jadik bidan terjun plak hahhaha....tema color coklat cair...
Selamat Pengantin Baru buat Ina & Faizal..moga bahagia ke akhir hayat.....

COKLAT KEK SALAM RAMADHAN

2nd order dr K Baini utk coklat kek...design nk cam entry mother's day....kek dalam CHOC CAKE..berat 2kg....nk munge kuning n biru....

kek ni nk bawak blk ayer tawar...sitiawan....
Thanx K Bai for the orders!

CC FOR AQIQAH

These 100 choc cuppies were ordered by Sis Baini...for majlis aqiqah....buat baby booties aje....

cc ...mula2 ingat nk buat riben cam org selalu buat..tp x jadi ganti hak jalur2..br rasa maskulin sket hehe.....
cuppies tersusun utk didome casingkan...ayat apakah ini muhahahhaha.....
cuppies dah siap packing dlm box....
buat sikit pun berpeluh kalo buat sorang2 ....dah selamat packing br gue p tidoq hehe..ntahh kol bape pagi baru siappp...

UPIN IPIN CC

2nd order from the same customer require us to do upin ipin animated cartoon...like what we tell our readers before...lukis2 ni not my thing daa....but custeme insist nak cartoon ni jugak...so kami buat je laa....
original design dari blog cik sue kite....hehe thanks sue....so ni la end product dia...cc dalam ORANGE flava....
Thanx K Miza for the orders!

CONGRATS CAKE

Hi all...my notebook had recover from the damages...now i can upload all photos that terperuk in this notebook..hehhehe....ok layan je photo2 nih..malas nk cakap ....xde idea nk berceloteh nih...


This cake was ordered by Miza for her brother's wedding...CHOC BANANA ...weight 1.5kg++

dalam ada 2 layer, i don't remember which layer flava apa...but one which tiramisu flava n the other with mocha flava...

Thursday, August 21, 2008

LAPTOP KONG

Salam sumer....ni ada berita kureng baik sket....ni sebabkan laptop tgh kong....n sume gambar ada dalam tu...jadik utk sumer blog reader midnite baker kena ler tgu dulu ye...tukang repair tak sampai2 lg ni....ni pun p umah omak nk surf internet....ok so kalo sapa2 yg nk order dlm jangkamasa terdekat ni blehla sms je dulu ke 012-3862589 sementara tgu laptop ku pulih balik seperti biasa..
TQ n minta maaf utk segala kesulitan.......


AQis
on behalf of Midnite Baker Management

Saturday, August 16, 2008

HAPPY BIRTHDAY LITTLE YUSRY

This cake for little yusry that turns 2 this week...ordered by his mama, my reg client...requested to have an ultraman cake...like what i said earlier....we're not a big fan of any drawings ni ....huhu....maklumler..the tangans is keras kejung :p hahhaha...the original design came from flickr aimishaz if im not mistaken....so this is the end product....cake inside is CHOC cake, weight ><1.6kg....

diapit oleh 5ketul orange cc disney character kat atas dia..ni utk kakak si yusry.....patutnya kena lukis gak...tp dah surrender...thanx god my client agreed to use the mini doll je.....

Thanx Sis for the orders!

SLMT PENGANTIN BARU K AS....

Salamm sumer....this week quite a hectic week for us...need to prepare 350pcs wedding doorgift cuppies for our dear client, Sis As..color theme ...peach color....followed by fondant cake....

for VIP guests....in dome casing...
fondant cake for wedding hantaran....request for simple decoration...chocolate cake...weight ><1.4kg...

k....Selamat Pengantin Baru K As....may live happily ever after...and TQ for your orders!

LOve....


CC was ordered from Fana for their 6th annversary....thanks Fana!

Monday, August 11, 2008

BIRTHDAY CC

Order from my bro to lovely eliyana.....hehe..payment..mummy i yg sponsor huhu...bertuah pnya adik...


Order from alia to her friend, khairun for his birthday....unfortunately....hmmm the secret remains with us hehehhe.....



Thanx Alia for the order....

Sunday, August 3, 2008

HAPPY BIRTHDAY ERISHA

Kek ni diorder oleh sara utk anak buah yg baru masuk 2tahun.....ERISHA....nk kek yg ceria2 pink karerrr...yer i like pink!!...kek kat dalam kek choc sponge, >< 2 kg....aku buat ler camne yg patut...nk lukis..ermmm im not a big fan of drawing ahaks! ku prefer memondan kan diri hehehhe....everything is edible except the stick.....kek ni bukan cut n paste ye...pakai specific pan..import mari dari kl huhu....bukan senang nk melepa hak camni tauu.....
stick lettering....happy birthday....
ada ladybird.....butterfly tak jmpa lahh......

Thanx Sara for the order!

HAPPY BIRTHDAY DAD......

MADELINE CUPCAKES

Salamm..this is week sebenarnya besday my dad....dalam kepala tu dah berkira2 la nk buat cam gini cam gitu kek....n sbb ada order sekali dgn besday my dad ni so siapkan ler order utk custeme dulu...tgh2 dok decorate kek ni tiba2 kakak aku call "nyah, mlm ni dtg selera malam kol 8.30 mlm derang dah booking tempat, jgn lambat!!! whattt???wehhh dah kol bape ni.....time tu adala dlm 7pm lebih gitu mana smpat aku nk buat kek wehhhh....hah..kepala dah stat tensen dah....aku nk buat kek besar mmg x sempat dah ni....nk deko lg mana smpat....jenuhla aku kebek gubuk resepi aku teringatla bapak aku suka makan madeline kek time dia jln2 ke kuala kann....aku dahla x penah buat....first time buat...hah apa lagi...doa byk2 je masa buat laa..dah nk tgu masak plak..pehtu dah 8suku aku x siap lg bapak aku dah call ..."hah cepat sikit ...org dah lapor nih"...so tahap stress lg ler tinggi.....time tu ingatkan nk g beli je senang pasal dah lambt ..tokeh beso kata "takpe...alang2 dah buat siapkan je"....patutnya ada byk lg yg dpt tp ada yg dah overbake so aku bwk je la mana yg sempat....SO JADIK LER MADELINE CUPCAKES....sib baik ler senang je....buh jem rasberi (patut pakai stoberi hah aku balunnn je apa yg ada...) pastu tabur dessicated coconut buh krim hah tempek ceri....SIAPPP!!!
OK....dah smpai sana....ni lom tentu sedap ke tak nih.....pas makan2 br ler makan kek...simple giler wehhh....pehtu bapak aku dok senyum2 kata "tau ye bapak suka madeline kek ni ye nyah"...hah lega....time tu pun opah aku ada sama....dia pun kata ok sedap n x manis bebeno katanya..... ok ler...MISSION ACCOMPLISH!! Yayy....

sebab x smpat nk tulis kat kek...aku pun nk tulis kat sini ler....

SELAMAT HARI LAHIR BAPAK YG KE-58

SEMOGA PANJANG UMUR,MURAH REZEKI & BAHAGIA SELALU.....


WE LOVE U ....

K YONG, ALONG,MIN, AQIS,NIZAM,NANA , AYEN,IJA, CIK & BABY

CHOCOLATE OAT COOKIES


Haii..mgu ni..ku kekurangan cookies...jadik buatler utk makan2 saja tiap sempat smpai seminggu dah licin huhuhu....hehe nampak cam simple je kan bikut ni kan..tp rasa dia sodappp....apa org kata don't judge the book by it's cover hehhe....ni ler biskutnya ngeh ngeh ngeh....
letak je dalam balang....kang x simpan lemau udah x best .....tui tak?
There was an error in this gadget

Translate