Friday, June 27, 2008

WHITE,GREEN & SILVER THEME

Salam...lama dah x update sini..br je balik dr kg...so x sempat nk online sgt....so yg ni utk this week pnya..Kek fondan utk hantaran kahwin ....diorder oleh tika utk kakak yg tersayang...kek dalam chocolate cake, berat kek>< 1.4kg .....

kek dari side kirikek dari side belakang.....
kek dari side kanan....

dihiasi dgn silver butterfly.....gue mmg suka itu rama2.....tak sah tanpa rama2 hehe....

kek dari pandangan atas.....
.....Selamat Pengantin Baru......


Berminat nk tempah??.... email je di balqis_cakes@yahoo.com atau sms di 012-3862589....


Strawberry Cheesecake



side order dari kek hantaran tadik....

Thanx for the orders Tika!

Thursday, June 19, 2008

CONGRATS....

Cc for shie's sis in law....
25pcs vanilla....lukis2 ni mmg lomah sket den ni haa....utk adik ipar shie yg dpt masuk UTM...tahniah ye...lama dah x jenguk tmpat lama gue hehe....excited nk lukis logo dia then dah siap baru perasan lain line dia....yg aku p kaler sume dlm line bulat tu ahaks!.....janji ada rupa UTM jadikler...terubat rinduu....muhehheheheh....
Thanx Shie for the order!



Yg ni plak utk my youngest bro.....cc dalam vanilla......xmo deco sesgt mau simple2 aje...sbb group sekolah menang pancaragam ...haa sng jamu kwn2 dia kat sekolah...tp smpai kat umah je dah kena ngap dulu skett...hehhee

Wednesday, June 18, 2008

RASPBERRY CHEESECAKE

Salamm.....hi all...i dont have anythin to say...really blurry this past few weeks.....so layan je la ek...
my raspberry cheesecake 1/2kg....


interested?just mail me at balqis_cakes@yahoo.com

Friday, June 13, 2008

ROSETTE FOR U.....

Salamm...mlm ni update cc hantaran utk cik as kite....tema masih pink lagi....hmmm rasanya kalo declare thn ni tahun pink pun bleh gak kot kan....hehe....nakkan simple design je...huhu cam biasa ler..rosette...sorii..gambo blur..tah ngape ari ni kamera cam malu2 je nk amik gambo...mogok ke gamaknye..haa layan je laa...


Cupcake dari dekatt sikit ......
Thanx k as for the order!

Thursday, June 5, 2008

STRAWBERRY CHEESECAKE

Akum...ni utk cheesecake plak......cheesecake ni diorder oleh custeme yg sama, k tina gak....nk kan stoberi cheesecake...so aku propose utk wat pure cheesenya(tarak tepung aaa) n full fresh strawberries....so custeme kata ok so aku pun proceed la but utk dia....
yg ni pun ada sejarahnya jugak....kalo nk tau yg ini cheesecake yg ke-2....yg 1st buat hancuss....mana x penin pala tipahhh ni haa....malang jatuh bertimpa2 huhu....alhamdulillah yg ke-2 ni jadik...tapi bila buh dalam freezer stoberi dia slide la plak uwaaa.....jenuhla membetul baik bg elok...len kali kena buh border la kasik dia x jatuh kan...
base pakai oreo...hmmmm nampak sedap x? hehe....tukang membuatnya pun rasa nk ngapp je....beratnya patut 1/2 kg tapi dah deko apa sume dah nk dekat 1kg gak la....

ok...sapa2 yg nk order cheesecake ni..bleh order thru email ke balqis_cakes@yahoo.com or call je 012-3862589.....then i will follow up dgn confirmation order ya....if nk cheesecake yg lain pun bleh wat....e.g OREO CHEESECAKE ke CARAMEL CHEESECAKE ke apa2 jenis cheesecake laa....bleh je mail saya ye.....

KEK HANTARAN

Salam sumer.....today nk update kek fondant hantaran diorder oleh k tina yg nk balik kedah ....tempah utk anak buahnya..nk kan purple theme....byk kisahnye di sebalik pembikinan kek nih...2kali fondan ku buang je sbb crack terukk.n terus kering giloss...wa sudah anginnn satu badannnn..last2 mintak talian hayat suh tokeh beso balik tlg uli muhehe....tupun ada minor crack lg huhu....will be better next time k tina....i promise...
ni kek dari pandangan atas......sorii gambo blurr...dah ngantuk sgt2 tuuu


ok tu je nak citer....thanx k tina for the orders!

Wednesday, June 4, 2008

HARGA MINYAK NAIK BYK NI......PERLU BUAT DELIVERY KE X NIH?

Salammm alll.....harga minyak dah dinaikkan banyakkk ....bln 7 nnti naik tarif letrik plak....soalan nya skrg...perlu ke nk dihentikan delivery or buat self pick up je??? kami pun dah penin pala dah ni....rega lama pun lom revised lagi.....so kalo ada sapa2 nk tlg bg cadangan ke apa..sila la berbuat demikian..x kira la either u all ni custeme or bakers2 yg lain...your suggestions will be much appreciated.....TQ

Monday, June 2, 2008

GOLF THEME

Salamm.. tonite nk update pic cc yg diorder oleh miss ina...eh silap puann...orgnya comel je ku sangka budak kolej rupanya mama anak 2 hehe.....last minit pnya order.....mau CC CAPPUCINO ......temanya ...... golf theme...utk besday ayahnya...disebabkan itu jam sudaaa taraa cukup 24 jam...fondant pun x sempat nk uli yg kaler pnya....so pakai aje mana yg ada...huhu kat padang golf gue ada rama2 merahh...baru ler berseri padang golfnya heheh.....yg kecik2 kaler kuning tu topi kecik sebenonya....tapi haluihhh je...boleh naaa cik inaaaa ......aku sebenonya agak kompius...yg padang dkat tempat utk golf masuk tu kaler ijau ke kaler tanah ek?? hmmmm balun je la....so aku buat jela 2 kaler..ijau n coklat......ni padang golf versi MidNiTe Baker pnya hehe.....

Cupcakes dari dekat.....
Thanx Ina for the order....
There was an error in this gadget

Translate