Friday, May 30, 2008

CC HANTARAN

Salammm....ari ni nk update cc....cupcakes utk hantaran diorder oleh Farina, nakkan cupcakes dgn bertoppingkan ganache + strawberries....adehhh..gue xde idea nk citer apa ni....tgk jelaaa ek.....

yg ini plak dah siap buh dalam casing.....

Yang ini plak diorder oleh Pija untuk kawannya nak bertunang.....umahnya senang cari pasal dekat dgn kawasan umah banglo 2 tingkat (kawasan idaman umah impian huhu....) design katanya ikut suka janji lawa..... color nak white n pink....sbb ku mmg suke munge2 camni..tu yg design cenggini.... Cupcakes close up....bunga tu nama apa pun ku tatau apa....janji mungeee.....

Thanx Pija for the order!

HOLIDAY MOOD.....

Salamm....cc ni di order oleh mommy kyra lagi nk bwk balik jb....request nk sama cam mothers day pnya design...n kaler pun sama gak.....huhu aku buat je tp x leh sama sgt....kena la beza sikit..hehe....bila cc ni smpai...anak nye kyra still demam lagi....hope she gets better soon....

Thanx Fara for the order!

Sunday, May 25, 2008

CC KAWIN UTK MGU NI (2)

Yg ini pulak order dari Cik Sharon(pharmacist Hosp Taiping) ...cc dalam 200 bj cc....cc kat dalam CHOC.....custeme request utk pakai 2 wilton stand utk meja pengantin....huhu cam biasa la..wilton pnya stand ni cam ala senget2 pnya style....aku nk susun pun senget2 gak hehhee...yg ini muat 24bj satu stand....bagi 150 bj yg lain sume buh dalam dome casing....
2 tier stand....amik dari pdgan sisi...dari depan kamera ku x muat laaa....

Cupcakes dalam dome casing.....hujan masa kawin tuu....jenuh bentara dok lap casing dia....

Majlis mmg meriahh....aku dtg anto kek pakai jeans je....ingat smpat nk balik tuka...ha kakak pengantin aka k niza suh p je makan....mmg sedapp lauknya hehe...ok pada sharon ,TQ order dgn k qis...SLMT PENGANTIN BARU.....moga bahagia ke akhir hayat.....

CC KAWIN UTK MGU NI (1)

Salam alll...sorryy pasal tak sempat amik gambo utk cc yg ni...repeat order dari K Norli....100bj cc bajet CHOC utk kenduri birasnya kat Grik...gambarnya sama cam yg entry 3/5 tu cuma kali ni kaler purple...TQ K Norli.......



Yg ni utk k azah ...cc utk bwk balik seremban...client di recommend oleh OPB...Thanks guys!
cc dalam CHOC cupcakes....order dalam 100bj cupcakes....sume siap pack dalam kotak....suspen oii takut kang terbalik ke apa kan....
Cupcakes dalam tray....yg dah siap buh dome lupa nk amik gambo...maklum ler..tokeh kelam kelibut ahah!
Custeme smpai then kena arrange balik barang2 dlm keta pasal x muat..n cam aku cakap tadik...terbalik kang naya..huhu...anyway, hope all the cupcakes selamat sampai n Thanx K Azah for the order!

CC

CC ni diorder oleh Lily .....singgah jap kat taiping ni on d way nk balik beruas....cc kat dalam CHOC....custeme request buh je ikut suka camne pun....nk makan2 je hehe....haa biasa la kalo suh ikut suka ati ni..tipah mmg suka tabur menabur ni..ngeh ngeh ngeh....cucuk je bintang2 tu siappp....
Thanx Lily for the order!

FOR MOM LG....

Kek ini dipesan oleh cik norlia...time kek ni dipesan order dah pun tutup hehe..tp udah mau gak aku buat jugakla....ni kira selit2 la ni hehe...dalam cam biasa kek CHOC MOIST tp nak kan topping ganache...n design yg >< cam sifuku pnya( k lynn) tp x leh sama kang x best plak huhu..
Feedback dr custeme ....kek akak sedap...x maniss sgt....dah habis dah pun....lain kali bleh order lagi....ahaks! Tu yg beh tu.....Thanx Norlia for the order!

Tuesday, May 20, 2008

TEMPAHAN MGU INI DITUTUP

Salamm all.....dgn rasminya tempahan pada mgu ini smpai ke tarikh 25/5/08(ahad) ditutup....pada sapa2 yang dah confirm order dgn kami tapi belum membuat sebarang pembayaran, sila berbuat demikian dan emailkan butir-butir transaksi kepada kami...kegagalan anda berbuat demikian, tempahan anda tidak akan diproses dan kami akan beri laluan pada tempahan yg lain dan yg serius tentangnya.....SEKIAN, HARAP MAKLUM.....

Friday, May 16, 2008

TRIP TO IPOH

Salammm all.....ari ni nk update pic yg order yangku bawak ke ipoh....CARROT CAKE 1/2kg ni diorder leh cik nazirah bersama CARROT CUPCAKES jugak.....huhu....nk dijadikan citer.....carrot cc accident tengah jalan abih terbalik gara2 pemanduan F1 yang x asing lagi (hmmm sapa lagi...akulaaa.....) sib baik tak masuk hway lagi....dah dekat sgt nk masuk hway so aku pun patah balik la touch up balik mana yg patut carrot cc aku ni...then gerak balik ke ipoh la....hak yg bwh ni ok pasal dia dok dalam tray yg satu lagi dah siap dihadang oleh seat penumpang so xde la cacat cela....ni utk makan2 saja no function apa so xde la nk decorate ke apa janji sedap n ngapppp masuk dalam perut hehehhe....

Order yang lain...BROWNIES diorder oleh Bob ARcher utk wife tersayang, Fara ...sori fara jenuh aku cari mana aku letak gambo brownies..folder aku byk sgt hehe(kang aku jmpa, aku buh kat sni ek)......ni kes yg suprise bini nih.....bagus betoila laki bini.........gambo sama je cam gift set utk mother's day but sambut sekali ler utk anniversary derang yg ke-5.....okay Fara & Bob, Happy 5th Annversary from us....moga rumahtangga kekal bahagia smpai akhir hayat.....
p/s: kalo nk p clubbing tu ingat kat aku sama hehehhe....


yang ini pulak aku nk surprisekan my sis yg besdaynya 18 nih....but kang aku tak terturun la pulak ipoh so aku pk why not buat je awal bg tokojut sket hehehhehe....
kek ni nampak cam 1/2 kg but setelah dimekap apa sume mau 1kg gak ni....kek dalam CHOCOLATE BANANA....dalamnya ada 3 layer....1st layer buh coffee flavor....2nd n 3rd aku buh tiramisu.....sume layer ada pisang.....buh dalam keta bau semerbak je........huhu aku yg buat tu pun rasa nk makan je sib baik akak aku pnya ahaks!....so x leh la aku belah tgk kasik tunjuk kannn....yang cucuk nama tu aku buat sndiri pakai sugarpaste..lidi tu aku beli la hehe....

Okay Yong....SELAMAT HARI LAHIR....
MOGA PANJANG UMUR, MURAH REZEKI..

LOVE,
AQIS,NIZAM &NANA...


Sesapa nak order kek cam kat atas ni....ingat jer talian hayat tu okay.....adiosss

Monday, May 12, 2008

PERHATIAN PADA ORG IPOHHHH!!!!

Salammmm....pembetulann ye....saya silap tgk hari huhu..SOriiii..tu dah betul dah tu....tu bukan maksud tiap2 hari.....tu antara hari tau ok....MINTAK AMPUNNN BYK2....



Dimaklumkan pada sumer.......
saya dijangka akan
KE IPOH dalam mgu ni antara hari rabu smpai hari sabtu(14/5/08-18/5/08), so kalo ada sapa2 yg teringin nak makan apa2 dari midnite baker nih....bleh la ORDER sekarang.......mana2 yg dok satu opis tu..bleh kumpul order senang anto sekali harung je hehe......jgn segan2 cakap je nk yg mana.....saya bleh buatkan......kalo nk order utk kasi pada mak pun bleh....masih dibuka lagi.....kalau nk cepat bleh call terus ke 012-3862589 then saya akan follow up dgn email....sekiannn.....harap maklum....

KEK CHOC MOIST LAGI....

oppssss....ada tgl satu lg kek utk mother's day....dipesan oleh k zarina...nk comel2 je
CHOC MOIST
1/2kg....deco ikut suka ati...aqis kalo bab kena deko suka ati ni lomahhh sikit....idea x turun2....hujan pun takdak area sini....ini je yg mampu den buattt...


TQ K Zarina for the order.....

Sunday, May 11, 2008

HAPPY MOTHER'S DAY!!!

Salammm againn......utk entry yg ini kelas dah abih.....tgl nk siapkan order saja....sume utk mother's day punya.....hah apa lagi...layannnn.....

yang ini untuk cik shakirah di telekom....patutnya ada set ni skali box malangnye box sudah xde stokk...abih ku tawau pekan tepeng ni xde...beli ler plak gift box lain x muat la pulakk...
last2 terpaksa refund utk kotak...takpe cik shakirah...next time kalo tgk ada promo je order awal2 tauuu....TQ Shakirah....

yang ini pulak....order dari Miss Rohana utk mak tersayang....ni double order....kek dalam cc choc n vanilla....
yang ini pulak my spesel brownies.....delivery ok....cuma silap color gate umah je...hah....maknye kata sedapppp.....x percaya? try ler order ngeh ngeh ngeh......

yg ini pulak order dari Miss Syiea utk maknye.....haaa yg ini ada kisahnye.....kami dah siap anto sume....rupa2 silap umahhh.....adoiiii.....sib baikla yg umah yg accept cupcakes ni x makan lagi...risauuu pasal bukan nama derang hehe....kalo x dan dan tu gak la aku p buat yg lain....cc kat dalam vanilla....syiea....soriii byk2 ye....len kali k qis buat DO haa sng...takde silap lagi hehe....TQ for your order...jgn serik order dari k Qis yer.....

MGU TOKEH G SEKOLAH PART 2

haii sumerrr.....yang ini entry utk cheesecakes pulakk....diorder oleh neberku... k aya...nak kan DOUBLE CHOC CHEESECAKE 1/2kg....makacehhh k aya ekk....ni mmg regular custeme teman hehe.....


yang ini pulak diorder oleh ust ct aminah....nak kan BLUEBERRY CHEESECAKE...nampak sedap x.....selambak aku buh toppping dia tu yg smapai melimpah2 tu.....hmmm lain kali ku buh pagar x kasi topping tu melimpah...TQ ustazah naaa.....

OK sesapa nk order cheesecake, sila la ke talian hayat yang ditetapkan.... balqis_cakes@yahoo.com or sms me at 012-3862589.....if kalo tgk kat seleksi cheesecake ku xde yg berkenan but ada yg lain on your mind, pls let me know n i will make it for u....okay....cau cin cauu

MGU TOKEH G SEKOLAH PART 1

Salammm alll....lama dah tak mengupdatekan di sini....tokeh p masuk sekolah kejap hehe....tp tang masuk sekolah tu sempat ler buat sikit mana yg patut....hah malas nk cakap byk byk....mohhh layan je gambo yg ada....

cupcakes diorder oleh miss shahh utk jamuan makan-makan, kek kat dalam mix flavor (choc, vanilla, cappucino) .....utk first timer...aku kasik order campur la sbb nk tau mana yg plg berkenan kan.... ni anto pagi2 sebelum masuk kelas...smpai kelas aku asik "pahamm cikgu".......hehhehe.....TQ Shah for your order....

yang ni pulak kakak dalam kelas ku order, k rozimah katanya saja nk try test rasa... kek dalam vanilla....hah rasa kak jgn x rasa.....kalo sodappp mai order lagi dgn saya hehhehe...makasehhh order kat saya naa....



haaa yg ini spesel punyaaa...haha pasal diorder oleh diri sendiri.....dalam kek coklat....topping ganache pehtu buh seketul stoberi atas tu...ermmmm sedappp.....selit skali hak yang ada krim sikit.....JEMPUT MAKANNN!!!

Saturday, May 3, 2008

WEDDING ON 3RD MAY 08

Salamm alll....mlm ni nk update keje yg dibuat bertungkus lumus oleh dua-dua tokeh....pehhh nasib baik hehe....kalo x pakat x tido la gue......cuppies diorder oleh bondanya si nurul, pn norlie....bekehendakkan kek coklat ....tema PINK KARERR.....hah i likeee it...tipah ni kan pinky babe kan ngeh ngeh ngeh.....utk doorgift dalam 300pcs.....this is a budget cc for them...so simple2 saja....sbb dlm plain container x leh design tinggi kang kena atapnye naya huhu...

Cuppies yang dah siap pack dalam plain container.....

yang ini pulak utk VIP guests......request for 50pcs.....cc ni menggunakan initial nama kedua2 mempelai utk tampak eksklusif ...deko menggunakan butterkrim dan fondan.....kek dalam chocolate cam biasa.....

Cuppies dalam container pakai dome cover.....


Cuppies VIP yang dah siap packing n ready to be delivered pagi2 tau.....haha agaknye dah nama MiDniTe BaKer...buat koje pun tgh malam buta huhu....


VIP cuppies on meja kenduri.....sorry x dapat angle yg baik sbb ramai org sehhh....ni amik pun ada gelas lom pakai lg ni haaa.....pengantin lawa hehe...sume org nk tgk......
pada nurul & fazil, Selamat Pengantin Baru....moga kekal bahagia ke akhir hayat dari kami di MidNiTe BaKeR.....pada K Norlie, terima kasih daun keladi ye....anak no 2 no 3 nk kawin leh tempah lg dgn kami....

sesiapa yang berminat utk tempahh...sila tempah awal2 ye....nnti takut takde slot coz majoriti wedding tarikh yang sama.....bleh email saya di balqis_cakes@yahoo.com or ym saja di rajabalqis@yahoo.com untuk makluman lanjut.....TQ very much...
There was an error in this gadget

Translate